RESHOOT - Forum Strzelectwa Dynamicznego

Strzelectwo Dynamiczne IDPA i PiRO / IDPA & PiRO Dynamic shooting => Przepisy IDPA / IDPA Rules => Wątek zaczęty przez: rfile2 w 15 Czerwca 2011, 23:09

Tytuł: Test klasyfikacyjny - tor nr 1, przebieg nr 4 - liczenie punktów
Wiadomość wysłana przez: rfile2 w 15 Czerwca 2011, 23:09
Proszę o weryfikację, czy prawidłowo interpretuję przepis dotyczący przeliczania punktów / sekund za "double miss" w ww. przebiegu w kontekście stosowania przepisu: PP 3. Failure-to-Neutralize (FTN) punkt B. - str. 17 IDPA Rule Book 2005.

Opis przebiegu: "Po sygnale wyciągnąć broń i ostrzelać po dwa razy górne pole A tarcz T1-T3".

W przypadku braku przestrzelin w tarczy lub przy przestrzelinach w tarczy poza górnym polem A należy naliczyć minus dziesięć punktów, czyli dodać do czasu 5 sekund ? Nie dolicza się kary 5 sekund za brak neutralizacji celu ?
Tytuł: Odp: Test klasyfikacyjny - tor nr 1, przebieg nr 4 - liczenie punktów
Wiadomość wysłana przez: Leszek w 16 Czerwca 2011, 08:59
Nie dolicza się, ponieważ Test liczony jest punktacją Limited Vickers, a niej nie stosuje się kary za brak neutralizacji (PP3.B. + załącznik nr 8, strona 66).


pozdro

L
Tytuł: Odp: Test klasyfikacyjny - tor nr 1, przebieg nr 4 - liczenie punktów
Wiadomość wysłana przez: rfile2 w 16 Czerwca 2011, 09:29
Dzięki.

Pozdrawiam.